Lázár: A kormányzati plakátkampány nem Soros György származásáról vagy identitásáról szól

Írta: MTI / Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A jelenleg zajló kormányzati plakátkampány nem Soros György származásáról vagy identitásáról szól, hanem arra a veszélyre hívja fel a figyelmet, amelyet Soros a bevándorlás ügyében képvisel – mondta Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A minisztert Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke leveléről kérdezték, aki a “sorosozó” kampány leállítását kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől, mert szerinte a kampány alkalmas kontrollálatlan, többi között antiszemita indulatok keltésére.

Lázár János reagálásában közölte: a kormányfő írásos választ küld majd a Mazsihisz elnökének.

Világossá tette egyúttal, hogy minden magyarországi zsidó közösség számíthat a kormány védelmére, amely zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.

A tárcavezető azt is mondta, személyes véleménye szerint aki az illegális bevándorlókat beengedi Európába, az az antiszemitizmust hozza be a kontinensre.

Sorost egyébként “sikeres, tehetséges és magyar embernek tartja Orbán Viktor, de különböző nehézségeket és problémákat okoz Magyarországon. Békésen megvoltunk egymás mellett, a CEU és a Fidesz-kormány. A változás akkor állt be, hogy Soros egy programot hirdetett, hogy évi egymillió migránst kell behívni Európába. Teljesen nyilvánvaló, hogy a Soros által finanszírozott civil szervezetek és az embercsempészet szoros összefüggésben van” – fogalmazott a miniszterelnökséget vezető miniszter.

[popup][/popup]