Lauder: a Jobbik árt Magyarország imázsának

Írta: MTI,vs.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Az antiszemitizmus, az ezzel kapcsolatos jelenségek és a Jobbik tevékenysége árt Magyarország imázsának – jelentette ki a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

Lauder: a Jobbik árt Magyarország imázsának

Ronald S. Lauder

 Ronald S. Lauder, aki a budapesti Élet menetére érkezett a magyar fővárosba, úgy vélekedett, hogy a Jobbik tevékenységével kapcsolatos hírek időnként teljesen háttérbe szorítják az olyan, a magyarok által tett fantasztikus dolgokat, mint például az 1956-os forradalom.
ronald s. lauderAz Élet menetének megrendezése azért is szükséges, mert az utóbbi időben az antiszemitizmus erősödését tapasztalják az egész világon – tette hozzá WJC vezetője.

Ronald S. Lauder részvételét azért tartja üzenetértékűnek, mert a WJC azt demonstrálja ezáltal, hogy számára fontos a magyar zsidóság, amely az utolsó nagy zsidó közösség Közép-Kelet-Európában. A WJC-nek, a magyar zsidóságnak és a magyar kormánynak is az az érdeke, hogy Magyarországon erős és független zsidó közösség működjön – mondta Heisler András.

Egyben felhívta a figyelmet arra, hogy hétfőn a Mazsihisz „Tetteink minősítsenek!” elnevezésű kampányának keretében szoborparkot avatnak a Dohány utcai zsinagóga előtt. A szobrok olyan zsidó származású vagy vallású magyarokat mintáznak – a többi között Radnóti Miklóst, Szerb Antalt és Richter Gedeont –, akik sokat tettek a magyar kultúráért, tudományért – mondta Heisler András.

Aharon Tamir, a nemzetközi Élet menete igazgatója ugyancsak aggasztónak nevezve az antiszemitizmus erősödését. Hozzátette: „ami Magyarországon történik, nagyon rossz”. A délutáni rendezvényről elmondta: az alkalmat ad arra, hogy a ma élőket emlékeztesse a holokauszt borzalmaira, és akár a kormányok figyelmét is felhívja arra, ha valamit nem jól csinálnak.

 

Címkék:Ronald S. lauder

[popup][/popup]