Lapid lesz az első izraeli miniszterelnök, aki részt vesz a Pride rendezvényén

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Jair Lapid az izraeli homoszexuális fiatalokat képviselő szervezet alapításának 20. évfordulója alkalmából szervezett eseményen fog megjelenni a héten.

Jair Lapid egy korábbi Pride-on

A miniszterelnök vasárnap megerősítette, hogy részt vesz az IGY LGBTQ ifjúsági mozgalom megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett eseményen – írja az ynet nyomán a Kibic Magazin.

Lapid lesz az első izraeli miniszterelnök, aki hivatali ideje alatt részt vesz nyilvános Pride rendezvényen.

A Tel-Avivban szombat este megrendezésre kerülő eseményen Dana International transznemű énekesnő új dalait adja elő a Jerusalem Orchestra East & West. Az énekesnő leginkább arról ismert, hogy Izraelt képviselte az 1998-as Eurovíziós Dalfesztiválon és meg is nyerte azt a Diva című dalával.

“Így készül a történelem, a cselekvésen keresztül. Lapid miniszterelnök érkezése egy olyan eseményre, amely mindenki számára az egyenlőséget, a befogadást, a büszkeséget és a biztonságot szimbolizálja, olyan lépés, amely Izrael minden otthonába el fog jutni, és tudni fog róla a meleg közösség Izraelben és szerte a világon” – fogalmazott Ofer Newman, az IGY elnöke, aki “történelmi mérföldkő”-nek nevezte az eseményt.

[popup][/popup]