Kurz az antiszemitizmus és az illegális bevándorlás ellen fog küzdeni

Írta: MTI / mno.hu - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az antiszemitizmus minden megnyilvánulási formája ellen határozottan fel akar lépni, beleértve a zsidóellenesség már meglévő, de a muszlim bevándorlók által importált formái ellen is – hangsúlyozta az új osztrák kancellár a bécsi parlamentben tartott szerdai beiktatási beszédében.

Bécs, 2017. december 20. Sebastian Kurz új osztrák kancellár beiktatása utáni első beszédét mondja az osztrák parlamentben 2017. december 20-án. Sebastian Kurz, az október 15-i választásokon győztes Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke és Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke 2017. december 15-én, kötött koalíciós megállapodást.

Sebastian Kurz ismételten hangsúlyt fektetett a migráció káros következményeire. Mint mondta, az ausztriai biztonsági helyzetnek és az együttélésnek is hátrányára vált az illegális bevándorlás.

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Ausztria Szabadságpártja (FPÖ) koalíciós kormányát vezető 31 éves politikus kiállt hazája európai uniós tagsága mellett – mint mondta, kormánya Európa-párti lesz, amit a kormányprogram is alátámaszt –, s ismét új kormányzati stílust hirdetett. Úgy fogalmazott, hogy a változás reményt és lehetőséget ad, néha azonban súrlódásokhoz vezet. Kurz egyben felszólította a parlamenti képviselőket, különösen az ellenzékieket, hogy a vitákat tiszteletteljes körülmények között folytassák, az osztrák lakosságtól pedig bizalmat kért politikájához.

A teljes cikk itt olvasható

[popup][/popup]