Kövér László: A baloldal árulása miatt szabták így a határokat Trianonban

Írta: index.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke a Magyar Nemzetben szerdán megjelent interjúban arról beszélt, hogy nem tartja őszintének a főpolgármester Trianon századik évfordulója alkalmából tett kezdeményezését, illetve hogy a magyar baloldal újra és újra rátámad a saját nemzetére.

Az Alkotmány utcai Trianon-emlékmű látványterve

Kövér az évforduló apropóján adott nyilatkozatban kijelentette, a trianoni országvesztés egyértelműen a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiája. Úgy vélte:

először vérrel, utána az ország kétharmadával fizettünk amiatt, hogy komolyan vettük, miszerint mi vagyunk a keresztény Nyugat védőbástyája.

A mostani évfordulón a trianoni döntést követő egy évszázad teljesítményére kell koncentrálni, hangsúlyozta Kövér, hozzátéve: arra, hogy egy halálraítélt ország és nemzet nemcsak él, hanem a szétszakított részek külön-külön és együttesen is olyan teljesítményt tettek le a világ és azon belül Európa asztalára, amely jogos büszkeséggel tölthet el bennünket.

A jövőt illetően pedig hinni kell az egy isteni örök igazságban

– fogalmazott.

A kormány nemzetpolitikai teljesítményét és külpolitikáját dicsérő interjúban Kövér László kitért arra is:

a magyar baloldal – immár több mint száz éve – újra és újra rátámad a saját nemzetére. Trianonban sem így szabták volna meg a határainkat, ha 1918-1919-ben a magyar baloldal nem árulja el a nemzetet.

A házelnök azt is mondta, a mai balliberális politikusokban nincs meg a nemzet iráni elkötelezettség. Szili Katalin MSZP-ből való távozásával a nemzeti gondolat képviselete a baloldalon lezártnak tekinthető – tette hozzá.

Teljes cikk

[popup][/popup]