“Kóser” lesz a marihuána Izraelben

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Nem lesz teljesen legális a marihuána Izraelben, de az állam nem fogja büntetni a füvezőket. A gyógyászati célú felhasználás már most is engedélyezett, ezen kívül termeszteni és forgalmazni a jövőben sem lesz szabad.

Marijuana orvosi célú termesztése

A marihuána használat dekriminalizálása mellett döntött az izraeli kormány. A döntés után egy tárcaközi bizottságot hoznak létre, hogy előkészítsék a törvényt, amit majd el kell fogadnia a Knesszetnek. Május 7-ig kell elkészülniük a javaslatoknak. Az előterjesztést a kabinetnek hivatalosan Giled Erdan belbiztonsági miniszter a Likud részéről és az igazságügyi tárca vezetője Ajelet Shaked a Jiszrael Betenu párt részéről nyújtották be.

A kormány jóváhagyása fontos lépés az új szabályozás felé, ami a széleskörű tájékoztatást helyezi a büntetőjogi megközelítés elé – nyilatkozta Erdan. A terv szerint, ha valakinél 15 gramm füvet találnak, miközben nyilvános helyen füstöl, bírságot kap, de nem lesz priusza. A negyedik lebukás hozna magával vádemelést, de ilyenkor is csak „elterelésre” küldenék a delikvenst – olvasható a jta.org cikkében.

A forgalmazás és termesztés továbbra is bűncselekménynek számít.

[popup][/popup]