Kibertámadás izraeli egyetemek ellen

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Számos izraeli egyetem vált reggel kibertámadás célpontjává, amelynek következtében rövid időre leálltak a weboldalaik. A támadás mögött az “Anonymous Sudan” hackercsoport áll és az OPIsrael nevű kampány része.

A kibertámadás többek között a Héber, a Tel-Avivi, a Bar Ilan és Haifai Egyetemet valamint a Weizmann Intézet weboldalait érintette – írja az ujkelet.live.

Az oldalakat megtámadó “Anonymous Sudan” csoport viszonylag új, az év elején alakult, de nagynak számít, és körülbelül 13 ezer követője van. A csoport az iszlám nevében működik, és főként izraeli célpontokat támad.

A csoport közleményt tett közzé a Telegram-fiókján, amelyben felsorolta a támadott oldalakat. ,,Infrastruktúra: az egyetemek – Izrael oktatási szektora működésképtelen a Palesztinában végzett tevékenységük miatt” – áll a közleményben.

A csoport hozzátette, hogy nem ez volt a fő támadása, arra április 7-én kerül sor.

Az izraeli Check Point információbiztonsági cég szerint az egyetemeket ért károk viszonylag könnyen helyreállíthatók, és a támadás az elmúlt napokban történt szélesebb körű események része.

,,Ezek szolgáltatásmegtagadással járó támadások – olyanok, amelyek csak webhelyeket lőnek le, nem lopnak információkat, és viszonylag könnyen vissza lehet őket állítani. Feltételezhető azonban, hogy ezek a csoportok jelentősebb támadásokat próbálnak előidézni, beleértve a váltságdíj-támadásokat és az adatlopást is.”

Teljes cikk

[popup][/popup]