Kevesebb német, de egyre több izraeli látogat Magyarországra

Írta: KSH / Portfolio.hu / Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A gyenge forint, az egyre több fapados desztináció, a sokat hangoztatott, messze földön híres magyar vendégszeretet, a külföldi pénztárcával mérve filléres minőségi programok meghozták az eredményüket a hazai turisztikában.

A belföldi turisták száma több mint 3%-kal, míg a külföldieké közel 9%-kal nőtt év eleje óta 2012 első hat hónapjához viszonyítva. Ugyan német és osztrák vendégből idén kevesebb érkezett, de egyes térségekből robbanásszerű emelkedés látható. Mindeközben a szálláshelyek is egyre több bevételelt könyvelhetnek el. A KSH közölte a legfrissebb szálláshelyekre vonatkozó adatait.

A külföldi vendégek mintegy 1,1 millió vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 4,2, az általuk eltöltött vendégéjszakáké pedig 2,9%-kal nőtt 2012 júniusához viszonyítva. A júniusi adatokon azonban túlmutat a teljes első félév teljesítménye, ugyanis idén eddig közel 8%-kal (7,8) nőtt a vendégéjszakák száma, és majd 9%-kal (8,7) a vendégeké.

Kevesebb német, de egyre több izraeli látogat hozzánk

Az előző évhez képest 85%-kal nőtt a Magyarországra látogató izraeliek száma. Az idei év első felében 101.066 izraeli turista érkezett Magyarországra, míg például a német turisták száma jelentősen csökkent.

A vendéglátóipar örül a növekedésnek, de már magunk előtt látjuk a szélsőjobbos hírportálok rettegő reflexióit: az izraeliek lassan beszivárogva elfoglalják az egész országot…

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]