Két túszt elengedett a Hamasz – további több mint 200 túszt tart fogva a terrorszervezet

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet bejelentette két újabb női túsz szabadon engedését hétfő este – közölte az izraeli média.

A két elengedett túsz: Nurit Cooper (balra) és Yocheved Lifshitz

A Hamász bejelentette, hogy Katar és Egyiptom közvetítésével “humanitárius okokból” két további elrabolt személyt bocsátott szabadon. A bejelentést Izraelben hivatalosan megerősítették.

Az izraeli hatóságok hétfőig kétszázhuszonkét családot értesítettek arról, hogy a Hamász október 7-én végrehajtott terrortámadása során a Gázai övezetbe hurcolta szeretteiket.

Szabadon engedték a nyolcvanötéves Jocheved Lifsicet, akinek férje, Oded Lifsic a Hamász fogságában maradt, és a hetvennyolc éves Nurit Kufert, akinek férjét, Amiram Kufert szintén elhurcolták, és őt sem engedték szabadon.

Mindkét asszonyt otthonukból, a Gázai övezet szomszédságában lévő Nir Óz kibucból vitték a terrortámadás napján a Gázai övezetbe. Az idős asszonyok az izraeli közszolgálati televízió értesülése szerint holokauszt-túlélők, és állandóan gyógyszerek szedésére szorulnak, amelyekhez elrablásuk óta nem jutottak hozzá – írja az MTI.

További több mint 200 túszt tart fogságában a Hamasz terrorszervezet.

[popup][/popup]