„Két lábon járó állatok” – mondja Mazuz rabbi a melegfelvonulás résztvevőiről

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Meir Mazuz vezető ultraortodox rabbi, a tunéziai származású, hagyományőrző zsidóság szellemi vezetője, aki az új kormány több magas rangú haredi tagjával is kapcsolatban áll, ismét lesújtó véleményének adott hangot a melegekkel kapcsolatban az izraeli médiában tegnap este közzétett felvételen.

Forrás: Képernyőfotó

A felvételen Mazuz rabbi, a Bnei Brak-i Kisszé Rahamim jesiva vezetőjeként a diákoknak tartott heti prédikációjában a Pride felvonulókat két lábon járó állatoknak nevezi – írja az ujkelet.live.

Annak ellenére, hogy nem nevezte néven, a rabbi félreérthetetlen utalást téve a Kneszet (az izraeli törvényhozás) újonnan kinevezett – első nyíltan meleg – likudos elnökére, és Amir Ohanát azzal vádolta, hogy megfertőződött a betegséggel, – hangsúlyozva, hogy a 2021-es meroni tömegkatasztrófa a párkapcsolatban élő két gyerekes családapa szexuális orientációja miatt történt.

A 45 ultraortodox zarándok, – közöttük számos gyerek, halálával végződő meroni katasztrófa a hagyományos Lag Baomer ünnepén tartott zarándoklat során következett be. A Meron hegyen álló, elavult infrastruktúra nem bírta a megnövekedett tömeget, amely egy szűk, csúszós lépcsőfordulóban beszorult és a hatalmas tumultusban az emberek egymást taposták agyon. A helyszín biztosításáért is felelős belbiztonsági miniszter akkor Amir Ohana volt. Ohanát megbélyegzve, Mazuz kijelentette:

Két évvel ezelőtt történt valami Lag B’Omer idején, és az emberek azt mondják, hogy volt egy miniszter, aki Meronért felelős, aki maga is megfertőződött ezzel a betegséggel. A tényleges kérdés, hogy mi történt ez velünk? Megtörtént, maradj távol ,- azt.

Továbbá, a közzétett videóban a jesiva vezetője arra inti diákjait, hogy tartózkodjanak az LMBTQ felvonulástól.

Amir Ohana

Amint látjátok az embereket sétálni és dicsekedni a jeruzsálemi Pride-felvonulással, csukjátok be az ablakokat, és mondjátok a gyerekeiteknek: ‘Ez egy állatparádé, nincs ott keresnivalótok, hogy nézzétek. Ezek két lábon járó állatok. Mit tehetünk ellenük?,- teszi fel a kérdést a rabbi.

Mazuz a tunéziai származású zsidóság rabbinikus vezetője, de a politikai élet sem áll távol tőle. Támogatta a Sász korábbi vezetőjét, – Eli Jisájt, mostanában pedig a szefárd párt jelenlegi vezetője, Árje Deri mellett, a Jahadut HaTora askenázi frakcióval is jóban van, illetve a radikális jobboldali Itamar Ben-Gvirt (Otzma Jehudit) nemzetbiztonsági miniszter is számíthat támogatására. Emellett meglehetősen jó kapcsolatot ápol, Benjamin Netanjahu miniszterelnök kommunikációs miniszterével, Slomo Karhival is.

Vezető rabbiként azt állította, hogy az Izraelben is komoly károkat okozó  koronavírus járvány isteni büntetés volt a melegfelvonulások miatt.

Teljes cikk

Címkék:Tunéziai zsidóság, Ultraortodoxia

[popup][/popup]