Késsel, bárddal, kővel

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Késes támadást hiúsítottak meg a biztonságiak kedd délután Gus Ecion-csomópontnál, Jeruzsálemtől délre, közölte az Izraeli Védelmi Erők szóvivője.

Fotók: twitter

Az incidensről az ujkelet.live tudósít.

A helyszínen lévő biztonsági koordinátor azonosította a csomópont felé közeledő gyanúsítottat. A gyanú nyomán a biztonsági koordinátor és az Izraeli Védelmi Erők helyszínen tartózkodó harcosa letartóztatási eljárást hajtott végre, amely magában foglalta a levegőbe lövést is, ekkor a gyanúsított kést dobott a biztonsági koordinátorra, aki erre tüzet nyitot és ártalmatlanította a támadót.

A helyszíni fotók alapján a terrorista egy húsbárddal volt felfegyverkezve.

A palesztin média a támadót Ahed Abdul Rahman Khalil néven azonosította, Beit Ummar lakosa volt.

Vasárnap délután Rivka Tytell izraeli polgár súlyosan megsebesült Neve Tzuf zsidó közösség közelében (Szamária, Binjamin körzet), amikor palesztinok kövekkel kezdték dobálni az autóját.

A járműben Tytellel volt két gyermeke is, de ők sértetlenül megúszták a támadást.

A 12-es csatorna szerint miután megsérült, a vele utazó egyik gyermekének sikerült átvenni az irányítást a jármű felett, hogy megállítsa.

Az áldozatot fejsérüléssel a ramat gáni Siba Orvosi Központba szállították, ahol műtéten esett át.

Az izraeli hadsereg aznap este közölte, hogy a Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálattal együttműködve letartóztattak számos gyanúsítottat a kődobálós támadással kapcsolatban.

„Az Izraeli Védelmi Erők csapatai a Sabaktól kapott információkra alapozva egy széles körű művelet részeként számos gyanúsítottat letartóztattak az Efraim körzetben található Deir Nizam faluban, egy kődobálós terrortámadás végrehajtása miatt, amelyben egy polgár korábban a nap folyamán súlyosan megsebesült. A gyanúsítottakat átadták a Sabaknak kihallgatásra.”

Teljes cikk

[popup][/popup]