Jön Al Pacino nácivadász sorozatának a második évada

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Amazon megrendelte a Hunters című sorozat második évadát.

Al Pacino mint nácivadász, a filmsorozat első részében

Erről tájékoztat a Deadline, szúrta ki a 24.hu. Az Al Pacino főszereplésével készült, 1970-ben játszódó, nácivadászatról szóló széria alkotója, David Weil alig várja a folytatás készítését. Weil korábban elmondta, hogy anyai nagyszülei is holokauszt-túlélők voltak, nagyrészt az ő történetük inspirálta őt a sorozat megírása idején.

A népszerű sorozattal nem volt mindenki megelégedve. Az Auschwitz Múzeum szerint a Hunters pontatlan tényeket tartalmaz a koncentrációs táborban történtekről, ami nemcsak a történelmi tények szempontjából problémás, hanem kifejezetten káros a jövőre nézve is. A múzeum a sorozat azon jelenetével nem értett egyet, melyben a táborbeli foglyokat állították a sakkmezőkre és velük játszottak.

David Weil reakciójában elmondta, hogy átérzi a felelősséget, de számára épp az volt a fő célkitűzés, hogy egyetlen valós személy nézőpontját se sajátítsa ki a sorozat, ezért ügyelt a tábori tetoválások eltúlzására is: például minden karakter bőrébe vésett szám magasabb 202499-nél, ami az utolsó kiadott szám volt a haláltáborban.

Kapcsolódó cikk:

Nácivadászok a filmen és a valóságban

Címkék:Al Pacino, Nácivadászok

[popup][/popup]