Jobbik elnök: Soros úgy költi a pénzét Magyarországon, ahogy akarja

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Soros Györgynek minden joga megvan ahhoz, hogy úgy költse el a pénzét az országban, ahogy akarja – ezt nyilatkozta Jakab Péter, a Jobbik új elnöke a The Guardiannek. 

Jakab Péter (Fotó: Szabó Bernadett /Reuters)

A brit napilapnak adott interjúban arról is beszélt, hogy a Jobbik már nem az a párt amelyik volt, maga mögött hagyta antiszemita múltját. A The Guardian szerzője ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a Jobbik pálfordulását fenntartásokkal kell kezelni, szerinte ugyanis maga Jakab Péter is számtalan alkalommal tett korábban antiszemita kijelentéseket – hangzott el az M1 Híradójában.

Ez a Jobbik már nem az a párt, amelyik öt évvel ezelőtt volt” –  mondta Jakab Péter a The Guardiannek. A Jobbik új elnöke a brit napilapnak adott interjújában azt állította, hogy a párt már nem tekinthető szélsőségesnek, és maga mögött hagyta antiszemita botrányokkal terhelt múltját.

Jakab Péter az interjúban Soros Györgyöt is szóba hozta, sőt védelmébe vette. A Jobbik újonc elnöke úgy fogalmazott: Soros Györgynek minden joga megvan ahhoz, hogy úgy költse el a pénzét az országban, ahogy akarja. „Ha nem tetszik az, amit Soros csinál, nem a tiltás a megoldás, hanem jobb alternatívát kell kínálni ”– vélekedett Jakab Péter.

A pártelnök családja életéről is beszélt az interjúban. Kiemelte, hogy saját dédapja az auschwitzi haláltáborban vesztette életét.

teljes cikk: hirado.hu

 

Címkék:Jakab Péter, Jobbik, Soros György

[popup][/popup]