Jó fideszes kapcsolatai vannak, de nem Horovitz az esélyes

Írta: Czene Gábor / nol.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A kormány aligha bánná, ha személycsere történne a Mazsihisz élén, és Horovitz Tamás váltaná fel a Fidesznek sok kellemetlenséget okozó Heisler Andrást. A választás végkimenetelébe még Feldmájer Péter is beleszólhat.

Horovitz Tamás és Heisler András fotó Reviczky Zsolt Népszabadság

Horovitz Tamás és Heisler András (fotó: Reviczky Zsolt, Népszabadság)

Vasárnap tartja tisztújító közgyűlését a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) a szervezet Síp utcai székhelyén. A kampány túlcsapott a belső fórumokon. Heisler András elnök heves reakciókat váltott ki azzal a Népszabadságban megjelent elemzésével, amelyben – miközben riválisainak is odacsapott néhányat – az irányításával működő szövetség tevékenységét méltatta. Írására többen is reagáltak. Feldmájer Péter volt elnök például kijelentette, hogy Heisler vezetése alatt a Mazsihisz „kizárólag vesztes csatákat vívott”.

Az ellentámadások hatására Konrád György író lapunknak nyilatkozva bejelentette be, hogy belép a hitközségbe – de csakis akkor, ha Heisler András marad a Mazsihisz elnöke. Konrád később egyik aláírója volt annak a művészek, közéleti személyiségek (többek között Bitó László, Hegedűs D. Géza, Heller Ágnes, Kornis Mihály, Komoróczy Géza, Székhelyi József, Vince Mátyás, Závada Pál) által jegyzett állásfoglalásnak, amely hangsúlyozta: Heisler András kivívta a közvélemény megbecsülését azzal, hogy „méltósággal utasította vissza a sorozatos történelemhamisítást”.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]