Január 9-től újraindítja budapesti járatait Izrael légitársasága, az El Al

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Közel háromhetes kényszerű leállás után január 9-étől újraindítja budapesti járatait Izrael nemzeti légitársasága, az El Al.

Váradi János, légitársaság magyarországi képviseletének vezetője a turizmus.com-nak elmondta: örülnek a döntésnek, hogy Izrael újra engedélyezte állampolgárai számára a külföldi utazást.

Emlékeztetett, hogy a december 22-i kényszerű leállásig kiugró forgalmat produkáltak: heti hat járatuk közlekedett Tel-Aviv és Budapest között, 80% fölötti kihasználtsággal. Ráadásul az El Al mellett további öt légitársaság is repült a két ország között, és a járatokon túlnyomó többségben voltak az izraeli utasok.

A fővárosi szállodákban decemberben az egyik legfőbb küldőpiaccá lépett elő Izrael. Karácsonykor és szilveszterkor azonban már elmaradtak az izraeli utazók, mivel Izrael december 22-én megtiltotta a külföldi utazásokat.

Január 9-én érkezik az első idei El Al-járat Tel-Avivból Budapestre, kezdetben heti három, később heti hat járatot terveznek indítani.

A légitársaság már megkezdte a járat promotálását Izraelben, ugyanakkor a Budapest Airport is kampányt indított a magyar főváros népszerűsítésére.

Teljes cikk

[popup][/popup]