Jahja Szinwar szerint a Hamasz „szétzúzta az izraeli hadsereget”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Október 7. óta első ízben fordult nyilvános üzenetben a külvilághoz Jechíje Szinwar, a Hamasz gázai vezére. Ebben azt állította, hogy a Hamász katonai szárnya, az Izz ad-Dín al-Kasszám Brigádok harcosai „szétzúzták az izraeli hadsereget” az enklávéban zajló harcokban.

Yahyah Sinwar, a Hamasz gázai vezére pedagógiai szerepkörben (Forrás: Twitter)

A Hamász politikai szárnyának küldött levelében Szinwar kijelentette, hogy a Kasszám harcosai ádáz, erőszakos és példátlan csatát vívnak az izraeli erők ellen Gázában.

„Az izraeli megszálló hadsereg súlyos veszteségeket szenvedett el áldozatok és felszerelés terén” – áll a levélben.

A Hamász vezetője azt hazudta, hogy a terrorszervezet fegyveresei a szárazföldi offenzíva során legalább 5000 katonával és tiszttel kerültek konfrontációba, akiknek egyharmada meghalt, egyharmada súlyosan megsérült, míg a többi fogyatékossá vált.

A katonai felszerelést tekintve 750 izraeli jármű ment tönkre teljesen vagy részben, tette hozzá Szinwar.

„A Kasszám Dandárok harcosai szétzúzták a megszálló hadsereget” – mondta Szinwar, hangsúlyozva, hogy a terrorszervezet nem megy bele az izraeli feltételekbe.

Dicsérte továbbá a gázai palesztinokat, mondván, hogy „az áldozatvállalás, a hősiesség és a szolidaritás ikonjai”, miközben felszólította a Hamász politikai vezetését, hogy álljanak ki a nép mellett és erősítsék állhatatosságukat.

Izraeli becslések szerint mintegy nyolcezer Hamasz fegyveres vesztette életét a harcokban. Izraeli katonai áldozatainak száma a harcok kezdete óta  eddig 156.

Teljes cikk

[popup][/popup]