Ukrajna tel-avivi nagykövetsége izraelieket toboroz az orosz invázió elleni harchoz

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az ukrán nagykövetség Izraelben szombaton közleményt adott ki, amelyben felszólította az érdekelteket, hogy vegyenek részt Ukrajna védelmében, közölte a Walla híroldal. „Ha hajlandóak vagytok megvédeni Ukrajna szuverenitását, kérjük, küldjetek nekünk üzenetet” – áll a közleményben, melyet magyarul az ujkelet.live ismertet.

,,Sürgős üzenet azoknak, akik részt akarnak venni Ukrajna megvédésében az orosz agresszióval szemben” – olvasható a nagykövetség Facebook-oldalán megjelent bejegyzésben.

,,Honfitársak, testvéreink, törődő izraeli állampolgárok és más országok állampolgárai, akik jelenleg Izraelben vannak. A nagykövetség elkezdte összeállítani azon önkéntesek listáját, akik érdeklődnek az orosz agresszió elleni küzdelemben való részvétel iránt. Ha készen álltok megvédeni Ukrajna szuverenitását, küldjetek üzenetet erre az e-mail címre: [email protected]

,,Az üzenetben tüntessétek fel a személyi igazolvány számot, az állampolgárságot, a születési dátumot, a külföldi útlevél számát, a katonai szakterületet és a kommunikációhoz szükséges elérhetőségeket. A további intézkedésekről a nagykövetség ad majd tájékoztatást” – zárult a bejegyzés.

Izraelben több százezer Ukrajnából bevándorolt állampolgár él, akik közül sokan szolgáltak az Izraeli Védelmi Erőkben. Az izraeli média az elmúlt napokban interjút készített több ukrán állampolgársággal is rendelkező izraelivel, akik jelenleg Ukrajnában tartózkodnak, és már önként jelentkeztek harcra.

Az izraeli külügy ezt nem kívánta kommentálni.

Mindeközben izraeliek százai gyülekeznek Tel-Avivban, hogy tiltakozzanak Oroszország ukrajnai inváziója ellen. A 12-es csatorna szerint további ezrek várhatók.

Teljes cikk

Címkék:Tel-Aviv, ukrán követség

[popup][/popup]