Izraeliek elleni terrorakciókra buzdítanak az UNRWA munkatársai ?

Írta: periszkop.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy civil szervezet arra figyelmeztet, hogy az ENSZ Általános Segélyszervezetének (UNRWA) munkatársai támogatják közösségi oldalaikon a terrortámadásokat

Az UNRWA egyik munkatársának, Mahmud Abu Zakharinak a Facebook-profilján például egy késsel hadonászó fiatal szerepel profilképként (a UN Watch felvétele)

Az UNRWA egyik munkatársának, Mahmud Abu Zakharinak a Facebook-profilján például egy késsel hadonászó fiatal szerepel profilképként (a UN Watch felvétele)

(forr: The Times of Israel )
Az ENSZ megfigyelő szolgálata (UN Watch) bírálta egyik palesztin menekültügyi ügynökség állítólagos munkatársait, mivel hőstettként ünneplik a késeléseket és egy harmadik, Izrael ellen intézett intifádára szólítanak fel.

Az ENSZ menekültügyi főbiztossága kirendeltségének palesztin alkalmazottai saját profiljukon keresztül buzdítanak a közösségi médiában az izraeliek elleni terrorakciókra. Egy ENSZ- megfigyelő pénteki beszámolója szerint ezek a fiatalok kifejezetten az ENSZ- munkatársainak vallják magukat.

Az ENSZ megfigyelőszolgálatának vezetője, Hillel Neuer elmondta, hogy a szervezet továbbította a jelentést Ban Ki Munnak, az ENSZ főtitkárának, Pierre Krähenbühlnek, az UNRWA vezető vezetőjének és Samantha Powernek, az Egyesült Államok ENSZ- nagykövetének. Az ENSZ megfigyelő csoportja szerint az évi 400 millió dollár tőkeinjekcióval az Egyesült Államok az UNRWA legjelentősebb támogatója.

Jelentésében Neuer kilenc UNRWA- alkalmazottat idéz, és Facebook- posztjaikból összeállított válogatással szemlélteti, mit nevez a megfigyelő csoport a zsidók irtására felbujtó vagy olyan összeesküvés- elméleteket terjesztő posztoknak, amelyek szerint a terroristák, akiket az izraeli biztonsági erők megöltek, ártatlanok voltak.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]