Izraeli zászló lengetése miatt bírságoltak meg zsidó diákokat Ausztriában

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

300 eurós bírságot kaptak a „közrend megsértése” miatt.

Pénzbüntetést szabtak ki annak a három zsidó fiatalnak, akik izraeli zászlót lengettek Bécsben, a Palesztin Hatóságot támogató szimpátiatüntetés mellett. A demonstrálók amúgy a zsidók meggyilkolására bátorító jelmondatokat skandáltak – olvasható az Arutz Sheva honlapján.

„Először néhány szót szóltak angolul és az USA, valamint Izrael ellen hőbörögtek” – számolt be a történtekről Adam Geiger, a megbüntetett diákok egyike. „Ezután elővették az ilyenkor szokásos szólamokat – intifáda, gyerekgyilkos izraeliek és a zsidók meggyilkolására bátorító jelmondatok”.

A helyszínen történtekre adott válaszul a fiatalok fotókat készítettek magukról kezeikben az izraeli zászlóval, majd egyszer csak valaki a tömegből kilépve rájuk támadt. A diákok beszámolója szerint az odasiető rendőrök a támadó helyett őket motozták meg, majd vették őrizetbe.

Az eset után végül fejenként 100, összesen 300 eurós bírságot szabtak ki a fiataloknak, mivel az indoklás szerint az izraeli zászló lengetésével „közrendet sértettek”.

 

[popup][/popup]