Izraeli választások: 16 speciális szavazóhelyiség a karanténban tartózkodók számára

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Mose Bar Sziman-Tov, az Egészségügyi Minisztérium főigazgatója bíztatta az állapolgárokat: a koronavírus miatt félelem ne tartson vissza senkit a választásokon való részvételtől hétfőn.

„A helyzet ellenőrzés alatt van. Mindenkiről, aki koronavírussal fertőzött, tudjuk, hol fertőződött meg, és fontos, hogy a szavazáson való részvétel biztonságos. Ne habozzatok, menjetek szavazni!” mondta egy videofelvételen.

Bar Sziman-Tov azt is közölte, hogy az országban 16 speciális szavazóhelyiség fog működni az 5630 házi karantén alatt álló személy számára, és külön utasítások vannak érvényben a szavazásuk lebonyolításához.

„Mindenkinek azt mondom, menjen el szavazni, minden biztonságos, és nem kell aggódni”.

A rendőrség vasárnap bejelentette, hogy a befejezte a biztonsági intézkedéseket. Hétfőn több ezer tiszt fogja biztosítani 4100 helyszínen a 10840 szavazóhelységet.

A hadsereg éjféltől kezdve 24 órára lezárja a Júdea és Szamáriában lévő valamint a Gázai övezettel közös határátkelőit a palesztinok előtt.

Az Izrael történetében példátlan zsinórban harmadik választás hétfői napra esik, erre legutóbb az 1984-es szavazás során került sor, igaz akkor egységkormány jött létre Simon Peresz (Hama’arach) és Jichák Samir (Likud) vezetésével.

Izraelben az országos választásokat általában kedden tartják.

A változtatás oka a március hónap keddjeire eső évfordulók és ünnepek sorozata, ideértve az ismeretlen helyen eltemetett katonák emléknapját, a Purim-karnevált és egy haszid bölcs halálának évfordulóját, amely nagy ultraortodox zarándoklatot von maga után lengyel szülővárosába.

ujkelet.live

Címkék:izraeli választások

[popup][/popup]