Izraeli-palesztin kétoldalú pénzügyi tárgyalások Rámalláhban

Írta: Avi/ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Moshe Kahlon pénzügyminiszter vasárnap este – ritkaság számba menően – közvetlen tárgyalásokat folytatott Rami Hamdallah palesztin hatósági miniszterelnökkel Rámalláhban, amelyben a két fél megvitatta a kétoldalú pénzügyi kapcsolatokat és Izrael telepes politikáját.

 

 

A találkozó amerikai nyomásra történt, hogy javítsa a palesztinok és Izrael közötti gazdasági kapcsolatokat egy nagyobb terv részeként, amely végül békemegállapodást eredményezhet. A Palesztin Hatóságot irányító Fatah éppen a Hamásszal kötött megbékélési folyamatok közepén tart, december elsejéig vissza fogja venni a Gázai övezet irányítását a terrorszervezettől, és egységkormány alakításra készül. Izrael ígéretett tett, hogy nem folytat addig béketárgyalásokat a Palesztin Hatósággal, amíg a Hamász le nem teszi a fegyvert és el nem ismeri a zsidó államot.

A találkozón részt vett Hussein al-Sheikh polgári ügyekért felelős miniszter; a Palesztin Hatóság általános hírszerző szolgálatának vezetője, Majid Faraj; Shukri Bishara pénzügyminiszter; és az izraeli oldalon Yoav Mordechai vezerőrnagy, aki a Kormányzati Tevekenységek a Területeken részleget vezeti, a védelmi minisztérium azon ágát, amely kapcsolatot tart a palesztinokkal polgári és biztonsági ügyekben.

Idén ez volt Kahlon és Hamdallah miniszterelnök második találkozója.

 

 

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]