Izraeli focicsapat Debrecenben: Csányi Sándor reméli, nem lesz gyűlölködés

Írta: ciishir.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A magyar válogatott az EB előtti utolsó mérkőzését vívja a cívisvárosban.

Csányi Sándor (Fotó: mlsz.hu)

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt a június 8-i Magyarország-Izrael mérkőzésről, amelyre a magyar válogatott Európa-bajnoki főpróbájaként is tekinthetünk. Marco Rossi együttesének ugyanis ez lesz az utolsó mérkőzése a németországi kontinenstorna előtt.

Az újságíró a szövetség elnökének felvetette, hogy a legutóbbi magyar−izraeli felkészülési mérkőzésnek zárt kapus vb-selejtező lett a következménye Románia ellen, pedig akkor még nem volt állandó háborús helyzet Palesztinában, mire Csányi Sándor így válaszolt:

– Jól emlékszem arra a 2012-es magyar–izraeli mérkőzésre, amelyen mintegy tizenegyezer néző volt, és amelyen egy kis csoport vélhetően tudatos provokációjának lettünk áldozatai, és azt sem feledtem, hogy az akkoriban legjobban várt tétmérkőzést, a románok elleni hazai selejtezőt kellett emiatt zárt kapuk mögött rendezni. Azóta megítélésem szerint rengeteget változott a szurkolói kultúra, és most már joggal bízhatunk benne, hogy ünnepi hangulat, nem pedig gyűlölködés lesz a Nagyerdőben

– mondta az MLSZ első embere, aki arról is beszámolt, hogy miért játszik Debrecenben a magyar válogatott az Európa-bajnokság előtt.

– A Puskás Arénában rendezendő koncertek miatt, de így egy régi tervünk is valóra vált, hogy vidéki nagyvárosba vigyük a válogatottat. Izrael nemzetközi szinten magasan jegyzett csapat. Összességében szerintem pozitív a végkifejlet.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a debreceni találkozó mellett még két felkészülési mérkőzést vív az EB előtt: március 22-én Törökországot, négy nappal később pedig Koszovót fogadja. A magyarok a június 14-én kezdődő Eb-n elsőként Svájccal találkoznak Kölnben, majd Stuttgartban előbb a házigazda német, aztán a skót együttes lesz az ellenfelük a csoportkörben.

Civishir.hu

[popup][/popup]