Izraeli ellenzéki vezető LMBTQ szolidaritási levele a magyar baloldali pártokhoz

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Merav Michaeli, az izraeli Munkapárt vezetője levélben fordult a magyarországi szociáldemokrata szellemiségű (MSZP és DK) pártokhoz, miután az izraeli kormány nem volt hajlandó csatlakozni ahhoz ahhoz a nyilatkozathoz, amelyet 40 ország és nemzetközi szervezet írt alá tiltakozva a magyarországi LMBTQ-ellenes törvényhozás ellen – áll a párt közleményében.

Merav Michaeli

Michaeli vasárnap szolidaritási levelet küldött az izraeli Munkapárt testvérpártjainak, a DK és az MSZP magyarországi szociáldemokrata pártjainak, miután a Netanjahu-kormány elutasította, hogy csatlakozzon a magyarországi LMBTQ-ellenes törvények elleni 40 ország és nemzetközi szervezet nyilatkozatához – írja az ujkelet.live.

,,Mélységes megvetésemet fejezem ki, amiért az izraeli kormány elutasította, hogy csatlakozzon a fontos közös tiltakozó levélhez. Mint tudják, mi itt erőteljes kampányt folytatunk az izraeli demokrácia megőrzéséért és fenntartásáért egy korrupt kormány ellen, amely megpróbálja meggyengíteni azt” – írta Michaeli.

,,Azért írok, hogy kifejezzem szolidaritásomat az Önök pártjával és mindazokkal, akik kiállnak az LMBTQ közösség mellett az Önök országában a hétvégi budapesti Pride felvonuláson. Annak ellenére, hogy a magyar kormány részéről egyre nagyobb politikai nyomás nehezedik a közösségre, örömmel láttam, hogy milyen sokan elmentek tüntetni, és vettek részt ebben a fontos felhívásban az emberi jogokért” – áll a levélben.

A Munkapárt vezetője megemlítette azt a közös kihívást is, amellyel a szociáldemokrata pártok Izraelben és Magyarországon szembesülnek: „Mint tudják, mi itt erőteljes kampányt folytatunk az izraeli demokrácia megőrzéséért és fenntartásáért Netanjahu úr korrupt kormányával szemben. Döntése, hogy tétlenül nézi, amint a magyar LMBTQ közösséget üldözik és zaklatják, dermesztő” – áll a levélben.

[popup][/popup]