Izraeli bíróság: hisztis Netanjahu miniszterelnök felesége

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Túlzott követeléseket támasztott az alkalmazottakkal szemben, megalázta őket, hisztériás rohamokat csapott Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök felesége – tudósított szerdán a Háárec című napilap honlapja arról az ítéletről, melynek alapján pert nyert a miniszterelnöki rezidencia ellen annak korábbi gondnoka.

Netanjahu es felesegeA bíróság szerint Netanjahuné viselkedése miatt Meni Naftali munkája során súlyos károkat szenvedett, ezért a perköltségekkel együtt százhetvenezer sékeles (mintegy tizenkétmillió forintos) kártérítés illet meg neki. A döntés egyelőre nem jogerős.

Az ítélet szerint számos tanúvallomás bizonyította, hogy “a rezidencián Netanjahu asszony viselkedése és az alkalmazottakhoz fűződő viszonya miatt ártalmas munkakörülmények uralkodtak”. Ezek miatt sokan távoztak, és a rezidencián súlyos és tartós volt a munkaerőhiány.

Meni Naftali húsz hónapig dolgozott a Netanjahu családnak a rezidencián, 2011 februárjától 2012 novemberéig. Távozása után beperelte korábbi munkáltatóját és személyesen Benjámin Netanjahu miniszterelnököt is. Beadványában 1,1 millió sékelt (mintegy hetvenöt millió forint) és bocsánatkérést követelt.

Netanjahutól külön százezer sékeles (közel hétmillió forint) kártérítést követelt egy televízióban elhangzott interjú miatt, melyben a miniszterelnök szerinte valótlanul azt állította, hogy menesztették, noha önként hagyta el munkahelyét a rezidencián. A bíróság ezt a kártérítési követelést elutasította.

[popup][/popup]