Izrael november 1-től fogad ismét turistákat

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Izrael november-1-től fogad koronavírus ellen beoltott, egyénileg utazó külföldi turistákat is a járványügyi intézkedések enyhítésének következő lépéseként – jelentette be csütörtökön az ország kormánya.

A Ben Gurion repülőtér

Azok léphetnek be jövő hónap elejétől Izraelbe, akik az elmúlt fél évben oltatták be magukat és legalább hét nap eltelt a második adag Pfizer/Biontech-vakcina vagy 14 nap a Moderna-, az AstraZeneca-, a Sinovac- vagy a Sinopharm-oltás beadása után – szemlézte a hírt a 444.hu. Az egydózisú Johnson & Johnson-vakcina esetében is két hét elteltével lehet beutazni Izraelbe. Azokra, akik az elmúlt fél évben emlékeztető oltásként kaptak ilyen vakcinákat, szintén ezek a várakozási idők vonatkoznak.

A SARS-Cov-2 koronavírus okozta betegségből (Covid-19) felgyógyultak is beléphetnek az országba, ha pozitív vírustesztjük óta eltelt legalább 11, de nem több mint 180 nap, vagy ha fél évnél régebben voltak betegek, de beadattak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott vakcinák valamelyikéből legalább egy adagot.

Az utazóknak az indulást megelőző 72 órában és érkezéskor is PCR-tesztet kell végeztetniük, az eredményt izolációban kell megvárniuk.

A feltételeket az idegenforgalmi és az egészségügyi minisztérium, valamint Naftali Bennett miniszterelnök dolgozta ki, de még a teljes kabinetnek jóvá kell hagynia őket. A kormány hangsúlyozta, hogy a járványügyi intézkedéseket folyamatosan hozzáigazítják a helyzet alakulásához, tehát gyorsan megváltozhatnak.

Teljes cikk

[popup][/popup]