Izrael nem tűri az önbíráskodást

Írta: hu.euronews.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Izraelben körözést adott ki a rendőrség azok ellen, akik részt vettek egy eritreai bevándorló meglincselésében. A fiatalembert terroristának nézték egy vasárnapi merénylet helyszínén, a biztonságiak rálőttek, majd többen belerúgtak és székeket vágtak hozzá.

Netanyahu-Reuters forrás independent.co.ukA férfi belehalt sérüléseibe. A valódi támadót szintén agyonlőtték a Beér-Seva-i buszpályaudvaron.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök felszólította honfitársait, hogy ha terrortámadás tanúi lesznek, ürítsék ki a helyszínt, és hagyják dolgozni a biztonságiakat. – Izrael jogállam, ahol elfogadhatatlan az önbíráskodás – jelentette ki. Ugyanakkor az iszlamista szélsőségesek mellett az internetet is felelőssé tette a történtekért. Ahogy Netanjahu fogalmazott: „Oszama bin Laden találkozik Mark Zuckerberggel”.

Közben a palesztin szélsőségesek folytatódó késelései miatt négy izraeli városban, köztük Tel-Avivban kitiltották az iskolákból az arab alkalmazottakat. Ettől azt remélik, hogy sikerül megakadályozni az újabb terrortámadásokat.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]