“Izrael nem létezik” – meggyalázták az ország zászlaját a Sziget Fesztiválon

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

„Izrael nem létezik” – írták a zászlóra a Tribade nevű spanyol rapzenekar tagjai, majd egy péniszt rajzoltak a zászlóra, amelyet izraeli fesztiválozók tettek ki a sátruk mellé.

Izraeli zászlót gyaláztak meg a Tribade spanyol rapzenekar tagjai a Sziget fesztiválon

A barcelonai Tribade vasárnap este lépett fel a Sziget fesztiválon.

A spanyol rapperek, akik magukat a társadalmi problémák, a kisebbségek, a melegjogok és a feminizmus szószólójának tartják, a fellépésükről a saját Instagram oldalukon megosztott videókhoz egy olyan felvételt is csatoltak, amelyen éppen egy izraeli zászlót firkálnak össze – adott hírt a Kibic Magazin a Times of Israel cikke nyomán.

Eran Swissa on Twitter: “בנות להקת tribade, שהופיעו בפסטיבל זיגט, השחיתו את דגל ישראל בפסטיבל המוזיקה תעדו והעלו לסטורי. pic.twitter.com/NGsfnyXLIS / Twitter”

בנות להקת tribade, שהופיעו בפסטיבל זיגט, השחיתו את דגל ישראל בפסטיבל המוזיקה תעדו והעלו לסטורי. pic.twitter.com/NGsfnyXLIS

A zászlót izraeli fesztiválozók tették ki a sátruk mellé, a Tribade tagjai pedig fekete filccel azt írták rá, hogy „Izrael nem létezik”, „Szabad Palesztina”, valamint egy „Ezt kapd be:” felirat után egy péniszt rajzoltak a zászlóra.

Az izraeli külügyminisztérium közleményben ítélte el az „ocsmány” incidenst, és közölte, hogy felvilágosítást fog kérni a rendezvény szervezőitől, és nyomon követi az ügyet.

Az együttes nem reagált a kritikára, melyet botrányos viselkedésük váltott ki.

[popup][/popup]