Izrael mindent megtesz a gázai humanitárius segélyekért

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Mark Regev, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szóvivője külföldi újságíróknak kijelentette, hogy Izrael gondoskodni fog a humanitárius segélyek Gázai övezetbe jutásáról – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Mark Regev

Mark Regev kijelentette, hogy Izrael a harcok újraindulása után, a tűzszünet összeomlását követően is gondoskodni fog a humanitárius segélyek bejuttatásáról a Gázai övezetbe.

Regev visszautasította azt a vádat, hogy az izraeli hadsereg túl keveset tenne a Gázai övezet civil lakosságának védelme érdekében a harcok közepette.

“Mindent megteszünk, hogy egyrészt különbséget tegyünk elkeseredett ellenségeink, a terroristák és a polgári lakosság között, másrészt a civilek védelme érdekében” – közölte Regev.

“Csakis a Hamász okozta a Gázai övezetben zajló háborút és a fegyverszünetet követően az ellenségeskedések kiújulását. Lakónegyedeket, kórházakat és mecseteket használ, hogy elrejtse katonai terrorgépezetét” – emelte ki az izraeli szóvivő.

“Izrael nem enged meg olyan helyzet fennmaradását, melyben a Hamász terroristái a határon vannak” – utalt az ütközőzóna esetleges létrehozására a háború végén.

“A háború hosszú lesz, és nincs időbeli korlátja” – hangsúlyozta Mark Regev a Hamász ellen az október 7-i terrortámadást követően indított harcokról. (MTI, Shiri Zsuzsa)

[popup][/popup]