Izrael megszüntetését sürgeti a CEU vendégprofesszora

Írta: vigyazo.blog.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Mit keres Budapesten az “Elektronikus Intifáda” vezéralakja? 

Joseph Massad“A cionista gyarmatosító vállalkozás végét” hirdeti Joseph Massad, aki “kötetlen beszélgetést” tart Budapesten a CEU Diákok Palesztina Igazságáért (CEU Students for Justice in Palestine) szervezet meghívására. Nem tévedés: Massad – aki a Columbia Egyetem professzora – az Electronic Intifada elnevezésű szélsőséges híroldalon nyíltan hirdeti Izrael megszüntetését. Massad amúgy kereszténynek hirdeti magát, bár írásai legfeljebb a joggal a történelem szemétdombjára került keresztény antijudaizmus tradícióival mutatnak párhuzamot.

Nézzük, mit is írt Massad az Electronic Intifada május 14-ei számában Izrael függetlenségi napja alkalmából, elutasítva bármiféle béketárgyalást és alkut Izraellel: “A zsidó telepes gyarmatnak a Palesztina romjain történő felállításának 67. évfordulóján hangsúlyoznunk kell: nem a izraeli rasszizmus és kolonializmus különböző aspektusainak pragmatikus elfogadása hozza el a palesztinok számára a tartós igazságot és békét, amint azt a nemzetközi hatalmi tényezők és palesztin valamint nem palesztin liberális támogatóik sürgetik.

“Sokkal inkább a cionista gyarmatosító vállalkozás vége hozza el ezt, kezdve a gyarmatosítók jogi és intézményi struktúráinak megszüntetésével és nem pedig a reformjával. Ez a történelmi Palesztina lakói számára a béke és igazság élőféltététele.”

“Ebben nem alkudhatnak meg azok, akik szolidaritást vállalnak a palesztinokkal” – ezzel zárja uszító írását Joseph Massad.

Az írás nem hagy kétséget afelől, milyen megoldást tart kívánatosnak a professzor: olyan egyállami megoldást, amelyben megvalósul Hitler muftijának, Hadzs-Amin al-Husszeininek álma egy zsidómentes Palesztináról, “a tengertől a folyamig”. Szó sincs már itt a terület bármiféle megosztásáról, nincsenek területi vagy határviták:

“Massad az 1948-ban létrejött Izrael teljes megsemmisítését hirdeti, megalkuvás nélkül.”

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]