Izrael-ellenes tüntetők zavarták meg az Oscar-gálát

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Lassan nincs olyan része az amerikai életnek, ahol ne tűnnének fel Izrael-ellenes („palesztinpárti”) tüntetők azt követelve, hogy ítéljék el az amerikai kormány – szerintük – Izraelt támogató politikáját. A „népirtás” szó eközben percenként legalább kétszer elhangzik, a propaganda-ipar klasszikus tételét alkalmazva: amit az emberek sokszor hallanak, azt előbb-utóbb elhiszik.

A feliratok gyakorlatilag Izrael felszámolását követelik

Tűzszünetet követelő Izrael-ellenes tüntetők masíroztak a Sunset Boulvardon a filmipar legnevesebb díjátadójának napján. A rendbontás miatt némi csúszással indult az idei Oscar-gála – tudósít a Magyar Nemzet.

Több száz, tűszünetet követelő tüntető menetelt Los Angeles utcáin, hogy tiltakozzon az aktív támogatás ellen, amelyet szerintük Hollywood nyújt az „Egyesült Államok által finanszírozott izraeli népirtáshoz a gázai palesztinok ellen” – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál. A tüntetést az Oscar-gála napjára időzítették.

Az illegális demonstrációban több palesztinokat támogató szervezet mellett a Black Lives Matter helyi ága is részt vett. A Los Angeles-i rendőrség oszlatási parancsot adott ki a tüntetés ellen.

A tüntetők hangsúlyozták, hogy céljuk megzavarni az Oscar-díjátadót, és „leleplezni a filmipar megtorlását minden olyan személlyel szemben, aki felszólal Izrael atrocitásai és háborús bűnei ellen.”

Egy másik, a fentitől független demonstrációra is sor került a Sunset Boulvardon az Oscar-gála napján. Ezt többek között a Jewish Voice for Peace (Zsidó hang a békéért) nevű Izrael-ellenes szervezet hirdette meg. A tüntetők azonnali és tartós tűzszünetre szólítanak fel, valamint arra, hogy a hollywoodi iparág vezetői lépjenek fel Izrael tervezett rafahi inváziója ellen – számol be róla az NBC Los Angeles helyi televíziós állomás.

A tiltakozóknak sikerült megzavarniuk az Oscar-gála lebonyolítását, ugyanis miattuk a díjátadó néhány vendége nem érkezett meg időben, így az esemény kezdése néhány percet csúszott – mutat rá a The New York Times amerikai napilap.

Teljes cikk

[popup][/popup]