Izrael: Egymás után vonulnak karanténba a politikusok

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Rafi Peretz Jeruzsálem-ügyi miniszter (Zsidó Otthon) szombat este bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Rafi Peretz és Doron Yedid

„Amint a Sábát véget ért, sajnos egyértelművé vált, hogy a pénteken végzett teszt eredménye pozitív lett. Jelenleg jól érzem magam, és Izrael összes betegének gyors felépülést kívánok” írta Peretz a Twitteren. Peretz csütörtök óta karanténban van, mivel a minisztériumának főigazgatója, Avi Cohen tesztje pozitívnak bizonyult a vírusra.

A rendőrség szerint Doron Jadid, a jeruzsálemi rendőrfőkapitány karanténba vonult, mivel a múlt héten kétszer is találkozott Peretzcel.

Jadid posztját helyettese, Eli Kazari fogja betölteni a 14 napos elszigetelési időszak alatt.

Ezenkívül a Kneszet szóvivője szerint Benjamin Netanjahu miniszterelnök Likud pártjának három törvényhozója karanténba vonult, miután a hét elején a parlament épületében érintkezésbe kerültek egy vírushordozóval. A három törvényhozó: Amir Ohana közbiztonsági miniszter, Avi Dichter hírszerzési miniszter és Osznat Mark.

Éjszaka Zeev Elkin felsőoktatási és vízügyi miniszter szintén közölte, hogy karanténba vonul.

Vasárnap reggelre 72315-re emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben. Szombaton 625, éjfél óta 63 új esetet regisztráltak.

771 beteget kezelnek kórházban. 340 állapota súlyos, közülük 96 lélegeztetőgépre szorul, 153 állapota pedig közepesen súlyos.

Az aktív esetek száma 26153, a felgyógyultaké 45631 míg az elhunytaké 531. Az új karanténrendelet miatt, ami lerövidíti az elszigeteltségre vonatkozó időtartamot, a gyógyultak száma drasztikus növekedésnek indult az elmúlt egy hétben.

A szombaton végzett 7739 tesztből 8,4% lett pozitív, a ma végzett 1030 tesztből 6,3% lett pozitív.

Teljes cikk

 

Címkék:Izrael, kormány, koronavírus, Rafi Peretz

[popup][/popup]