Izrael bejelentkezett a foci EB szervezésére

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az Izraeli Labdarúgó Szövetség (IFA) felajánlotta, hogy szükség esetén megrendezi az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságot abban az esetben, ha a mérkőzéseket a koronavírus-járvány miatt nem lehet a kontinens 12 városában lejátszani.

A jeruzsálemi Teddy stadion az egyik legnagyobb pálya 31.733 fős befogadóképességével

Az IFA szóvivője megerősítette, hogy a szervezet hivatalosan is megtette ajánlatát az európai szövetség (UEFA) vezetőtestületének és Aleksander Ceferin elnöknek.

Az UEFA célja, hogy a 24 csapatos tornát június 11. és július 11. között Budapest, München, London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, Róma, Szentpétervár, Bukarest és Baku rendezze meg. A nyitómeccset Rómában, az elődöntőket és a döntőt Londonban játszanák, a Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerülne sor.

A magyar válogatott hazai pályán találkozna a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal, illetve Münchenben a németekkel.

Ugyanakkor továbbra sem tisztázott, hogy a jelenleg is több országban érvényben lévő utazási korlátozások lehetővé teszik-e az eredeti tervek szerinti lebonyolítást. Izraelben hamarosan véget ér a harmadik zárlat, mert a lakosság jelentős részét már beoltották. A fertőzésből felépült személyek, illetve a beoltottak a jövő héttől részt vehetnek a sporteseményeken. (MTI)

[popup][/popup]