Izrael befagyasztja a kelet-jeruzsálemi arab településeket és a palesztinok oktatását segítő alap vagyonát

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Izrael befagyasztja a kelet-jeruzsálemi arab településeket és a palesztinok oktatását segítő pénzügyi alap vagyonát – közölte az ország pénzügyminisztere.

Becalel Szmotrics

Újságírók előtt Becalel Szmotrics azt mondta, a helyi arab önkormányzatoknak szánt alap egy része „gyaníthatóan bűnözők és terroristák” kezébe jut.

„Kormányunk prioritásai eltérnek az előző, baloldali kormányzat prioritásaitól, és ezért nem kell szabadkoznunk” – fogalmazott hétfőn a tárcavezető.

Az oktatást segítő pénzügyi támogatásra kitérve Szmotrics elmondta, mindaddig nem hagyják jóvá az erre szánt összegeket, ameddig az (arab) egyetemi kampuszokon nem vetnek véget a szélsőséges iszlamista tevékenységeknek.

Az izraeli Kan rádió már vasárnap beszámolt a befagyasztás szándékáról, mégpedig a belügyminisztérium Szmotricsnak szóló levelére hivatkozva, melyben a tárca sürgeti a minisztert, szabadítsa fel azt a 315 millió sékelt (30 milliárd forint), melyet korábban az arab önkormányzatoknak, valamint az oktatási programok működtetőinek megígértek. (MTI)

[popup][/popup]