Izrael állhat a párizsi merénylet mögött a fideszes polgármester szerint. Izrael nagykövetsége tiltakozik

Írta: index.hu, Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle, Külpolitika

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere szerint „bizonyos üzleti körök” és a zsidó állam állhat a párizsi terrortámadások mögött. A fideszes városvezető erről az önkormányzat november 16-i bizottsági ülésén beszélt a többi képviselő előtt. Az ülésről készült hangfelvétel felkerült az internetre – hozta nyilvánosságra a Nyugat.hu.

izrael parizsi merenylet

Az antiszemita toposzt ismétlő szentgotthárdi polgármester, Huszár Gábor (Forrás: index.hu)

Annyit tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni

– mondja a polgármester a felvételen (00:50-től kezd Huszár beszélni).

A város erőforrás-bizottsága az előtt a testületi ülés előtt ült össze, amelyen arról kellett dönteniük, hogy létesüljön-e téliesített menekülttábor Szentgotthárdon. Huszár itt asszociált szabadon, és jutott el gyors ugrásokkal a „menekülttábor – dzsihadista terroristák – Izrael” számára logikusnak látszó következtetési láncon át a megfejtésig.

A teljes cikk itt olvasható.

Izrael budapesti nagykövetsége tiltakozik

Izrael Állam Nagykövetsége a lehető leghatározottabban elítéli Szentgotthárd polgármesterének, Huszár Gábornak azt a kijelentését, amely a médiában is megjelent. Hangfelvétel is tanúsítja, hogy a polgármester azzal vádolja Izraelt, hogy a szörnyű párizsi terrorakciók mögött áll.

 

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete beszél a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tartott sajtótájékoztatón

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete. Fotó: Mohai Balázs, MTI

A polgármester szavai ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből, és továbbra is a zsidó államra, Izraelre, és a zsidókra vonatkozó összeesküvés elméleteket és negatív nézeteket hangoztatnak. Az ilyen jellegű uszítás vezetett a zsidók legnagyobb tragédiájához Magyarországon is. Sajnálatos, hogy egy közszereplő, Szentgotthárd fideszes polgármestere – aki példakép kellene, hogy legyen a választókörzetében – ilyen hamis és nevetséges állításokat mond.

Izrael, az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten, és az az ország, amely a népe ellen elkövetett több ezer terrortámadás áldozata. A polgármester a kijelentésével összekeveri az elkövetőket és az áldozatokat.

[popup][/popup]