Izrael: a rendőrfőkapitány meglátogatta a terroristák likvidálása közben megsérült katonákat

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Kobi Sabtáj rendőrfőkapitány szombaton meglátogatta a reggeli terrorelhárítási akció során megsebesült tiszteket a haifai Rambam Orvosi Központban – erről tudósít az ujkelet.live.

Kobi Sabtaj

„Az előbb látogattam meg a jamamos harcosokat, akik hajnalban felszámoltak egy terrorista sejtet, amelyik éppen útban volt, hogy Izrael területén támadást hajtson végre” – mondta Sabtáj az újságíróknak, megjegyezve, hogy olyan fegyveres támadásra készültek, mint amilyen a, keddi Bnei Brakban elkövetett gyilkosság, mely négy civil és egy rendőr halálát eredményezte.

A szombati terrorelhárító akcióban az elit egység harcosai a tűzharc során megölték a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet három tagját Arraba faluban, Dzsenintől délnyugatra (Palesztin Hatóság területe).

A harc akkor tört ki, amikor a terrorgyanús személyek tüzet nyitottak a határrendőrség elit Jamam terrorelhárító egységének csapatára, amely megpróbálta letartóztatni őket.

,,Ez egy terrorosztag volt, amely részt vett az izraeli biztonsági erők elleni közelmúltbeli terrortevékenységekben, és nyilvánvalóan egy újabb támadásra indult. Csapataink intézkedései megakadályoztak egy terrorcselekményt” – áll a rendőrség közleményében.

A gyanúsítottakat a lövöldözés előtt több órán keresztül a Sabak megfigyelés alatt tartotta, és az izraeli csapatok lőfegyvereket és gránátokat találtak járművükben.

A rendőrség képeket közölt a fegyverekről, amelyek a gyanúsítottak járművében voltak, köztük egy M16-os gépkarabélyt, legalább két 30 töltényes tárat és egy kézigránátot.

A járművükben lefoglalták az egyik terrorista “végrendeletét” is, amelyben újabb izraeli terrortámadásokra szólít. A közösségi oldalakon közzétett videón látható, amint az egyik Iszlám Dzsihád egyenruhát viselő terrorista felolvassa a levelet, és azt mondja, hogy ,,mártír” szeretne lenni. ,,A lelkemet Allah ösvényének szentelem, annak az útnak, hogy felszabadítsam Palesztina muszlim földjét a zsidók szennye alól. Én egy dzsihadista vagyok Allah útján, és az Iszlám Dzsihád zászlaja alatt. Felszólítom Tulkarm lakóit, hogy folytassák a dzsihád útját.”

A tisztviselők a három terroristát „ketyegő bombának” nevezték.

Később a katonaság letartóztatta a sejt negyedik tagját egy ritkaságszámba menő nappali hadművelet során Suweika közösségben, a szamáriai Tulkarem város közelében.

„Ez jó alkalom arra, hogy megdicsérjük a Sabak (Sin Bét) belbiztonsági szolgálatot az Izraeli Védelmi Erőkkel és az izraeli rendőrséggel az elmúlt napokban terrortámadások meghiúsításában végzett kivételes munkájáért” – mondta Sabtáj.

A Palesztin Iszlám Dzsihád terrorcsoport szombaton közölte, hogy a három megölt terrorista katonai szárnyának tagja volt.

teljes cikk

[popup][/popup]