Itzhak Perlman is lemondta észak-karolinai koncertjét

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Itzhak Perlman világhírű izraeli-amerikai hegedűművész a legújabb azon művészek sorában, aki az Észak-Karolinában elfogadott, a transzneműeket és melegeket diszkrimináló törvény miatt lemondta ottani koncertjét.

Perlman

Itzhak Perlman

A transzneműeket és melegeket diszkrimináló törvény miatt már többek közt Bruce Springsteen, a Pearl Jam és Cyndi Lauper is hasonlóképp döntött.

A márciusban elfogadott törvényt amiatt támadják, mert kimondja, hogy középületekben mindenkinek a születése szerinti nemének megfelelő toalettet kell használnia, emellett korlátozza a melegekre vonatkozó diszkrimináció tilalmát is.

Perlman május 18-án lépett volna fel Raleigh-ben. Az egyik közösségi oldalon tudatta kedden, hogy lemondja koncertjét.

Lépését azzal magyarázza, hogy egész életét a diszkrimináció elleni harc határozta meg, főleg a fizikai fogyatékkal élők esetében, miután ő maga gyermekbénulásban szenvedett, és mankóval tanult meg járni.

A törvény miatt mondta le korábban észak-karolinai koncertjét Bruce Springsteen, a Pearl Jam és a Boston nevű rockzenekar is. Cyndi Lauper és a magyar származású humorista, Louis C. K. pedig fellépéseik bevételeit az Equality North Carolina nevű jogvédő szervezetnek ajánlották fel.

[popup][/popup]