Iszlámista gyilkosság egy francia katolikus templomban

Írta: atv.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A 86 éves papnak elvágták a torkát.

france-hostages-priest

A túszejtők az Iszlám Államot éltették miközben behatoltak a normandiai Rouen közelében található templomba, ahol túszul ejtették a papot, két apácát és két hívőt. A 86 éves papnak elvágták a torkát, mielőtt a helyszínre érkező kommandósok lelőtték őket.

A támadók helyi idő szerint 9.45-kor hatoltak be a Gambetta templomba a reggeli imádság ideje alatt. Túszul ejtették a papot, két apácát és két hívőt, akik az épületben tartózkodtak.

A helyi média úgy tudja, az épületbe történő belépéskor, a támadók az Iszlám Államot éltették. A templomban tartózkodó harmadik apácának sikerült kiszöknie, ő értesítette a hatóságokat.

Az egy óra hosszig tartó túszdráma végül a túszejtők lelövésével ért véget. A rendőrség a templomban megtalálta a 86 éves Jacques Hamel holttestét. Sajtóinformációk szerint a férfinak elvágták a torkát. A Daily Mail úgy tudja, le is fejezték az áldozatot.

Rouen

Helyi lapok úgy tudják, a dzsihadisták a hátsó ajtón keresztül léptek be az épületbe. Az egyik férfi iszlamista egyenruhát viselt.

A helyi média úgy tudja, a támadók a belépéskor a “Daesh” kifejezést kiabálták, ami az Iszlám Államra utal. A rendőrség lezárta a környező utakat, és mindenkit arra kértek, hogy maradjanak otthon. A templomot átvizsgálták, nem találtak robbanószert.

Az Iszlám Állam magára vállalta a támadást

Az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett a normandiai Rouen közelében egy katolikus templomban kedden elkövetett késeléses támadás elkövetőjeként. Az Iszlám Állam szócsöveként működő Aamák hírportálon közzétett közlemény szerint a szervezet két “katonája” hajtotta végre a támadást.

[popup][/popup]