Israel Katz: a terrorizmust jutalmazzák azok, akik a palesztin államot elismerik

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Spanyolország pénteken jelentette be, hogy Szlovéniával, Máltával és Írországgal összhangban megteszi az első lépéseket a ciszjordániai területek és a Gázai övezet palesztin államként elismerése érdekében.

Israel Katz

Csak a terrorizmust jutalmazná az a négy európai ország, amelyik a palesztin állam elismerésére készül – üzente meg a Reuters tudósítása szerint az izraeli diplomácia Spanyolországnak, Szlovéniának, Máltának és Írországnak.

A fejleményeket a hvg.hu foglalta össze.

Madrid pénteken jelentette be, hogy a másik három országgal összhangban megteszik az első lépéseket a ciszjordániai területek és a Gázai övezet palesztin államként való elismerése érdekében.

„A palesztin állam elismerése az október 7-i mészárlás után azt az üzenetet küldi a Hamásznak meg a többi palesztin terrorszervezetnek, hogy az izraeliek elleni gyilkos terrormerényleteket politikai gesztusokkal viszonozzák” – írta a Twitteren Jiszráel Kac izraeli külügyminiszter. – „A konfliktust csakis a felek közötti közvetlen tárgyalások oldhatják meg. Bármiféle beavatkozás a palesztin állam elismerésén keresztül csak elodázza a megoldást és csökkenti a régió stabilitását.”

Teljes cikk

[popup][/popup]