Ismét merényletet követtek el a Charlie Hebdo egykori szerkesztősége közelében

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Négy embert késsel sebesített meg Párizsban egy ismeretlen támadó a francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo egykori párizsi szerkesztőségének közelében.

Merénylet a Charlie Hebdo egykori párizsi szerkesztőségének közelében (2020 szeptember 25.)

Az eset a francia főváros 11. kerületében történt — írta meg a helyi rendőrségre hivatkozva a Deutsche Welle, s a német lap nyomán a  24.hu.

Két áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett. Egy gyanúsítottat a párizsi rendőrség a Bastille negyedben őrizetbe vett.  Míg korábban két elkövetőt kerestek, mostanra úgy tűnik, hogy egy ember követte el a támadást. Indítéka egyelőre ismeretlen.

Mint a 24.hu emlékeztet: szeptember elején kezdődött a franciaországi dzsihadista merényletsorozat nyitányát jelentő, 2015 januárjában elkövetett, tizenhét halálos áldozatot követelő párizsi támadások pere. 2015. január 7-én két francia dzsihadista hatolt be a Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségébe, ahol tizenkét embert megöltek és tizenegyet megsebesítettek. Az alig két percig tartó vérengzésben 34 lövéssel a lap hét legfőbb karikaturistáját, köztük a főszerkesztő Charb-t is kivégezték.

[popup][/popup]