Ismét gázolásos merénylet volt Jeruzsálemben

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Gázolásos merénylet történt szerda reggel Jeruzsálemben, két határőr szolgálatot végző rendőr megsérült, a merénylőt lelőtték – értesült a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja.

a helyszínEgy rendőrnő könnyebben-közepesen, egy rendőr pedig könnyebben sebesült meg, amikor egy terrorista kocsijával egy kereszteződésben álló rendőrcsoport közé hajtott – írta a YNET.

Az egyik rendőr lelőtte a merénylőt, aki a helyszínen életét vesztette. Később palesztinok kövekkel dobálták meg az izraeli biztonságiakat és az oda érkező mentősöket, és azt állították, hogy közlekedési baleset történt.

A rendőrség első vizsgálata szerint a kelet-jeruzsálemi palesztin sofőr szándékosan próbálta elgázolni az egyenruhásokat, kifarolt, miután közéjük hajtott, és ismét megpróbálta a rendőrök felé vezetni kocsiját.

Múlt héten egy ciszjordániai buszmegállóban hajtott a várakozók közé egy palesztin autós merénylő, ott négyen sebesültek meg, április 25-én pedig három rendőr sérült meg egy hasonló gázolásos akcióban.

[popup][/popup]