Húszezer izraeli perli a Facebookot

Írta: nol.hu/Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A közösségi hálót azzal vádolják, hogy eltekint a zsidók meggyilkolására felszólító, uszító tartalmak törlésétől, és ezzel hozzájárul a hosszú hetek óta tartó izraeli erőszakhullám további terjedéséhez.

terrorist-postings-removed-from-facebook

Késelésre buzdító – azóta már eltávolított – facebook poszt

Az Egyesült Államokban, New York állam legfelsőbb bíróságán benyújtott kereset per arra irányul, hogy kötelezze a Facebookot az ilyen tartalmak eltávolítására. A 76 oldalra rúgó felperesi lista elején annak az izraeli-amerikai kettős állampolgárnak, Richard Lankinnak a neve áll, aki épp ma halt bele egy két héttel ezelőtti terrorakció során szerzett sérüléseibe. Az egy hónapja zajló eseményekben tíz izraeli és 50 palesztin vesztette életét, a palesztin áldozatok több mint fele a merénylők közül került ki – írja a Népszabadság.

Nem olyan széles körben ismert tény, hogy az amerikai központú Simon Wiesenthal Center folyamatos tárgyalásban áll a facebook menedzsereivel és a Digital Terrorism and Hate Project keretében eddig már több ezer erőszakra felhívó posztot távolítottak el – olvasható a szervezet honlapján.

[popup][/popup]