Horthy-parkot akar a “Mi Hazánk” párt

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A “Mi Hazánk” közterület-elnevezési javaslatáról is szavaz hétfőn a XI. kerület képviselő-testülete, a párt azt szeretné, ha a Hadak útja és a Tétényi út közötti névtelen közterületet Horthy parknak neveznék – mondta a párt alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Horthy Miklós

Novák Előd “kompromisszumosnak” nevezte javaslatukat. Emlékeztetett, hogy a XI. kerületi képviselő-testület korábban leszavazta, hogy a területet a “fehérellenes, rasszista” Nelson Mandeláról nevezzék el.

Nelson Mandela a Dél-afrikai Köztársaság első elnöke volt, apartheidellenes tevékenysége miatt 27 évet töltött börtönben, 1993-ban megosztott Nobel-békedíjat kapott – írja az MTI.

Horthy és Hitler

Mint ismeretes, Magyarország Horthy Miklós vezetésével lépett szövetségre a náci Németországgal a II. világháborút megelőzően. Horthy Miklós kormányzósága idején szállta meg a náci Németország Magyarországot, és a faji törvények nyomán deportáltak a magyar közigazgatás közreműködésével félmillió magyar zsidót, akiknek nagy része nem tért vissza a haláltáborokból.

[popup][/popup]