Holtan találtak egy 16 éves arab fiút Jeruzsálemben

Írta: atv.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Holtan találtak egy 16 éves arab fiút Jeruzsálemben szerda reggel.

F140702YS04

Az izraeli rendőrség a gyilkosság helyszínén (fotó: Yonatan Sindel/FLASH90)

A hatóságokat nem sokkal korábban egy emberrablás miatt értesítették. A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy az áldozatot Kelet-Jeruzsálemből rabolhatták bosszúból a három izraeli tizenévesért, akiket június közepén raboltak el és öltek meg.

Mickey Rosenfeld rendőrségi szóvivő közlése szerint a hatóságokat egy emberrablással kapcsolatban értesítették szerda hajnalban.

A rendőrség most vizsgálja, hogy a bejelentésnek lehet-e köze a holtan talált fiúhoz. A 16 éves fiú halálának oka egyelőre nem ismert- írja a Jerusalem Post online kiadása. A lap szerint a fiú holttestét egy erdőben, nem messze egy benzinkúttól találták meg. A rendőrség ellenőrző pontokat állított fel a környéken.

A rendőrség lehetségesnek tartja, hogy a gyilkosságnak nincs semmilyen politikai vonatkozása, hanem családi viszály miatt ölték meg a palesztin tizenévest, és így halálának semmi köze a június 12-én elrabolt és megölt három izraeli fiatal ügyéhez.

Az erőszak nyomait viselő holttest megtalálásának hírére szerda reggel több tucat arab fiatal összetűzésbe került az izraeli biztonsági erőkkel Jeruzsálem Suafát nevű negyedében.

Az emberrablásról szóló bejelentés nem sokkal azt követően történt, hogy eltemették a Hamász terroristái által elrabolt és lemészárolt három izraeli tinédzser. A közép-izraeli Modin városában gyászolók tízezrei gyűltek össze, hogy megemlékezzenek Gil-Ad Shaerről, Naftali Fraenkelről és Eyal Yifrahról.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Simon Peresz leköszönő izraeli elnök is felszólalt a szertartáson.

 

[popup][/popup]