Hollik István: „Brüsszelnek parancsokat osztogatva” támad Magyarország ellen Soros György 

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az MTI terjedelmes tudósításban ismerteti Hollik Istvánnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának legújabb kirohanását Soros György ellen.

Soros György újabb fokozatba emelte a Magyarországgal szembeni támadásokat – mondta Hollik szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, kijelentve: a Fidesz-KDNP és a nemzeti kormány, ahogy eddig, úgy ezentúl sem enged semmilyen Soros György irányából érkező zsarolásnak és fenyegetésnek.

Hollik szerint azt eddig is tudták, hogy

Soros György behálózta Brüsszelt,

mert számos olyan alkalmazott dolgozik európai intézményekben, aki vagy támogatást kapott tőle, vagy egyenesen egyik alapítványánál, illetve az általa finanszírozott szervezetnél tevékenykedett.

Most azonban már Soros György maga is nyíltan beszállt a Magyarország elleni támadássorozatba, személyesen parancsokat osztogatva Brüsszelnek.

Az ügy előzménye az, hogy az Európai Bíróság friss döntésében jogsértőnek minősítette a magyar felsőoktatási törvény 2017-es módosítását (lex CEU), amely alapot adott a kormány CEU elleni támadásainak. Soros György üdvözölte a döntést és hozzátette:

“A magyar kormány továbbra is lábbal tiporja az uniós jogot, a legújabb áldozat a világhírű Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE). Az EU jelenleg azon tanakodik, hogyan biztosítható, hogy pénzeszközeit a jogállamiságnak megfelelően használják fel. Felszólítom az EU-t, hogy indítson próbapert Magyarországgal szemben.” 

Hollik István idézte a fenti közleményt, amelyet úgy értelmezett, hogy

„a spekuláns ezzel gyakorlatilag megrendelést adott  Brüsszelnek,

hogy statuáljanak példát Magyarországgal, és politikailag, pénzügyileg büntessék meg hazánkat” – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik István kiemelte: Soros György ezzel újabb fokozatba emelte a Magyarország elleni támadásokat, és ahogy számtalanszor látták, brüsszeli embereinek közreműködésével hajtja végre ezeket a támadásokat. Az uniós testületeket, eljárásokat, az Európai Parlamentet és sokszor az Európai Bíróságot is a Magyarország elleni politikai zsarolás és nyomásgyakorlás eszközeként használja – tette hozzá.

Emlékeztetett: a napokban is elég intenzív támadást láthattak, kiadták a Magyarországot elítélő Soros-jelentést, majd a “spekulánssal” szövetséges képviselők szólaltak fel sorban, kezdve Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével. Aztán a sor folytatódott Katarina Barley-val, az Európai Parlament alelnökével, aki egészen példátlan és felháborító módon Magyarország és Lengyelország pénzügyi kiéheztetéséről beszélt.

Az ok Hollik István szerint nyilvánvalóan az, hogy az új bizottsági migrációs javaslatban, ha más néven is, de ott szerepel a kötelező kvóta. Magyarország ezt a javaslatot újfent elutasította, nem menedzselni szeretnénk a bevándorlást, hanem megállítani – rögzítette. Soros György és hálózata azért támadja újra és újra hazánkat, mert továbbra sem vagyunk hajlandóak elfogadni tervét a migrációról – értékelt a politikus. (MTI/Szombat)

 

Címkék:Hollik István, Soros György

[popup][/popup]