Hillary Clinton kiállt Izrael mellett

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraelieknek legitim céljuk az, hogy annyi rakétát semmisítsenek meg, amennyit csak tudnak, és hogy megsemmisítsék a Gázai övezet alatt húzódó alagutakat – jelentette ki pénteken a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter, potenciális demokrata párti elnökjelölt-aspiráns.

HillaryClinton telegraphcouk

Hillary Clinton (forrás: telegraph.co.uk)

A gázai válságról szólva Clinton nem értett egyet Navi Pillaynak, ENSZ emberi jogi főbiztosának azon kijelentésével, miszerint Izrael az erő túlzott alkalmazása révén háborús bűnt követhetett el. Rámutatott, hogy Izrael nagyon nehéz helyzetben van, mert a Hamász palesztin iszlamista szervezet civilek lakta területeken “ágyazta be” rakétáit, valamint parancsnoklási és irányítási központjait. Ez szerinte részben a terület szűkössége, részben pedig a Hamász tudatos döntése miatt alakult így.

Mint mondta, az izraelieknek legitim céljuk az, hogy annyi rakétát semmisítsenek meg, amennyit csak tudnak, és hogy megsemmisítsék a Gázai övezet alatt húzódó alagutakat.

Hillary Clinton leszögezte ugyanakkor, hogy “túl sok ember halt meg, akik közül túl sokan nyilvánvalóan ártatlan civilek, sőt gyerekek”.

Címkék:Izrael

[popup][/popup]