Heisler válasza Horovitznak

Írta: mazsihisz.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A Mazsihisz elnöke Horovitz Tamásnak a a legutóbbi választás érvényességét megkérdőjelező állítására reagált.

Levelét elküldte a Mazsihisz-közgyűlés minden tagjának.

Heisler András
Heisler András

 

Tisztelt Vezetőség, Kedves Küldöttek, Tisztelt Horovitz Úr, Kedves Tamás!

Levelemmel elsősorban Tamáshoz fordulok, de mivel az ügy egész közösségünket érinti, válaszomat előttetek, a belső fórumunkon adom meg.

Tamás! Péntek délelőtt hosszan beszélgettünk telefonon a Mazsihisz Vezetőségének munkájáról, terveinkről, az elindított folyamatokról. Beszélgetésünk során nem említetted, hogy aggályaid vannak a választással kapcsolatban, erről nekem is az Indexből kellett értesülnöm.

Természetesen jogod van ügyeink kapcsán véleményt nyilvánítani sőt, jogod van belső fórumaink helyett azonnal a nyilvánossághoz fordulni – én mégis elsősorban azt szeretném, ha inkább saját belső információs csatornáinkat használnánk a kérdések tisztázására – a nagyobb nyilvánosság felé én is csak a legszükségesebb válaszokat fogom megadni.

Véleményed szerint Feldmájer Péter nem rendelkezett érvényes mandátummal, így a Mazsihisz elnökségért sem indulhatott volna. Ebből levezetve úgy véled a tisztújítás alapszabály-ellenes volt, mert Péter kettős tagsága (Orthodox és Nagykőrös) miatt nem vehetett volna részt a közgyűlésen.

Nem tisztem ebben a kérdésben dönteni – de szeretném, ha választásaink, vagy munkánk kapcsán nem ébredhetne senkiben kétség. A megnyugtató szakmai válasz megtételére ezért a Közgyűlésünk által megválasztott Választási Bizottságot kérem fel – a lehető legsürgősebb határidővel.

Megjegyzem, Péternek az ortodox hitközségben meglévő tagsági viszonya már a választási közgyűlésen is felmerült, s akkor a levezető elnök válaszát – miszerint ezt a helyzetet később rendezze – a közgyűlés elfogadta, és több szó sem akkor, sem az elkövetkező napokban nem esett róla – egészen az Index cikkéig.

A Tamás által felvetett ügyet az illetékes bizottságnak ki kell vizsgálni, de ennél fajsúlyosabbnak tartom azokat a folyamatokat, melyeket az új Vezetéssel elindítottunk. Remélem a Mazsihisz szervezeti és gazdasági átvilágítását nem fogja hátráltatni a Tamás által felvetett kérdés megnyugtató rendezése. Tudnotok kell, az átvilágítás szükségességéről az alelnök urakkal és az ügyvezető igazgató úrral megállapodtunk, majd az első Vezetőségi ülésen vezetőségi határozatot hoztunk annak végrehajtásáról.

Tudom, hogy egy csepp petróleum képes tönkretenni akár egy hordó bort is – ezért Tamás bejelentését kivizsgáljuk, végigbeszéljük és annak eredményéről a tájékoztatást meg fogjuk küldeni. Azt viszont semmilyen formában nem szeretném, ha bárki hátráltatná azt a munkát, amiről a Vezetőség határozatot hozott. Tudom, álláspontom most keménynek tűnik, de jövőnk nem engedi meg, hogy valós, vagy valótlan történések eltérítsék a figyelmet közösségi ügyeink tisztán látásától és tisztán tartásától.

Aki ma gallyakat lök a kerekek közé, pontosan ezt a típusú gondolkodást, s magát a megtisztulási folyamatot hátráltatja.

Üdvözlettel:
Heisler András
elnök

[popup][/popup]