Héber ima az Emirátus vezetőiért a dubai propagandavideón

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Héber nyelven, angol és arab felirattal imádkoznak országuk, az Egyesült Arab Emirátus vezetőiért Dubai zsidó közösségének tagjai, ez az imájuk került fel a twitterre egy klipen és jár 85 ezer megtekintésnél, ami nem kevés, különösen akkor nem, ha tekintetbe vesszük, hogy a közösség, az Emírségek zsidó népessége körülbelül 1000 fő.

Dubai zsidók (Képünk illusztráció, Times Of Israel)

Az Egyesült Arab Emirátusok londoni nagykövete lelkesen osztotta meg a klipet saját twitter-csatornáján, követőinek azt írta, mindenképpen tartsák szemmel az ország zsidó közösségének twitterét – közli a hírt a mazsihisz.hu az Al Arabiya cikke nyomán.

Az Egyesült Arab Emírségekben már van kóser ételszolgáltatás is tavalytól, és az állam bejelentette, hogy egy vallásközi imaházat építtet, amelyben lesz mecset, keresztény templom és zsinagóga is.

A héber nyelvű imát az Egyesült Arab Emírségekért itt tekinthetik meg.

“Videónk megmutatja a világnak nagyrabecsülésünket és büszkeségünket, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban élünk, és azt, hogy milyen kegyes az állam vezetése” – fogalmazott a közösséget vezető Duchman rabbi az Al Arabiya angol kiadásának.

A szabad nyugati világ mércéjével mérve korántsem megnyugtató a személyi kultuszt idéző fohász és kommentár, még ha örömteli is, hogy zsidók arab országban héberül imádkozhatnak.

[popup][/popup]