Hatmillió adag Moderna vakcinát rendelt Izrael

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az izraeli egészségügyi minisztérium hétfőn engedélyezte a Moderna amerikai gyógyszergyár koronavírus elleni vakcinájának forgalmazását.

Az izraeli egészségügyi minisztérium hatmillió adag oltóanyagra adott le megrendelést, és az első szállítmányok január elején érkeznek – írta közleményében a vállalat – tájékoztat a 24.hu.

A Moderna vakcináját eddig csak az Egyesült Államokban és Kanadában engedélyezték, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) döntése a napokban várható.

A cég hétfőn adta hírül, hogy legalább 600 millió adag védőoltást állít elő 2021-ben, 100 millió adaggal többet, mint amennyit korábban tervezett. Azt is közölték, hogy egy 200 millió adagra vonatkozó szerződés keretében már 18 millió adag vakcinát szállított az Egyesült Államok kormányának. A kanadai kormánnyal 40 millió adag szállításáról kötött szerződést.

Engedélyezése esetén a Moderna vakcinája lesz az Európai Unióban engedélyezett második Covid-19 elleni védőoltás.

A 24.hu azt is hozzáteszi a hírhez, hogy népességarányosan magasan Izraelben oltották be eddig a legtöbb embert, már a lakosság 14 százalékát. Összehasonlításképp: Magyarországon 1 ezrelék körül tartunk.

[popup][/popup]