Hatástalanítás közben robbant fel – egy tűzszerész kórházban

Írta: Times of Israel / Stop.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Hatástalanítás közben, a gyújtószerkezet eltávolítása során robbant fel egy pokolgép az izraeli Bat Yam városának egyik buszán. Az utasok vették észre a gyanús csomagot, őket leszállították a járműről. A robbanásban a a hatástalanítást végző rendőségi tűzszerész sérült meg könnyebben. A hatóságok nem zárják ki a terrortámadás lehetőségét sem.

Egy, a járművön felejtett csomag vált gyanússá az utazóközönségnek az izraeli Bat Yam városában a 240-es buszjáraton december 22-én. Az utazók jól tippeltek, a csomag ugyanis egy robbanó eszközt rejtett magában – olvasható a The Times Of Izrael portál cikkében.

BatYamban buszrobbantas_foto_YossiZeligerFlash90

A busz a robbanás után (fotó: Yossi Zeliger/Flash90)

A buszsofőr, miután az utasok figyelmeztették a hátsó ajtónál talált gyanús csomagra, megvizsgálta azt, és elektromos vezetékeket látott a táskához csatlakoztatva.

Az utasokat a sofőr leszállította a buszról, és kihívta a rendőrséget. Az eszköz később mégis felrobbant hatástalanítás közben: a rendőrségi tűzszerész a gyutacsot szerelte ki épp, mikor a robbanás bekövetkezett. A tűzszerész csak könnyebben sérült meg a cikk szerint, őt a szomszédos településre, Holonra szállították a Wolfson Medical Centerbe kezelésre.

A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben, azonban a helyszínen jelenlévő rendőrök szerint a legtöbb jel arra utal, hogy terrortámadást akartak elkövetni.

Címkék:Izrael

[popup][/popup]