Haszid rabbit igen, Sorost nem

Írta: MTI / Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle, Külföld

A miniszterelnök “Soros terv”-ről beszélt, a külügyminiszter haszid rabbival találkozott. 

Orbán Viktor a Parlamentben. Fotó: Máthé Zoltán, MTI

Bevándorló és nem bevándorlóországokat különböztetett meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ahol az őszi ülésszakot megnyitó napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: “mi magyar Magyarországot akarunk” és “egy európai Európát is szeretnénk”. Kijelentette: Magyarország sosem lesz bevándorlóország. Az is mondta, hogy a brüsszeli bürokraták a “Soros-tervet” valósítják meg, és “Soros tenyeréből esznek”.

A kormányfő szerint a választóvonal abban áll, hogy vannak a bevándorlást elfogadó, helyeslő, sőt időnként szervező, mára kevert népességűvé vált országok – ahol a keresztények aránya csökken, amit a legfrissebb osztrák beiskolázási adatokkal példázott -, s vannak olyanok, mint Magyarország, amelyek ragaszkodnak biztonságukhoz, életformájukhoz, nemzeti, vallási, kulturális identitásukhoz.

Európa jövője azon múlik, hogy a két országcsoport tiszteletben tartja-e egymás demokratikus népakaratát – hangoztatta, kijelentve: “mi elfogadjuk, hogy a bevándorlóországok úgy döntöttek, bevándorlóországokká válnak, azt kérjük, ők pedig fogadják el, hogy mi sosem leszünk azok”.

Ma a bevándorlóországok úgy oldanák fel az ellentéteket, hogy “azt javasolják: legyünk mi is bevándorlóországgá, és ha erre nem vagyunk hajlandóak, akkor megerőszakolnak és rákényszerítenek bennünket” – mondta Orbán Viktor, aki úgy értékelt: erről szól a kötelező kvóta, és ezt a tervet Soros György tervének tekinti, mert ő fogalmazta meg, tette közzé a saját neve alatt. “Ezt valósítják meg a brüsszeli bürokraták, akik mellesleg Soros tenyeréből esznek” – fogalmazott a kormányfő, aki szerint ezért van az asztalon egy állandó kötelező betelepítési rendszerre vonatkozó európai bizottsági javaslat.

Emlékeztetett, a Fidesz-KDNP-frakció a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció lebonyolítását kérte a kormánytól.

“Ezt a javaslatot egyetértőleg fogom a kormány elé terjeszteni” – közölte a miniszterelnök, aki a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáción való részvételre buzdított mindenkit, akinek fontos az ország függetlensége, biztonsága, nemzeti kultúrája, keresztény gyökerei.

Felidézte: kormánya nyáron is folytatta a brüsszeli kényszer-betelepítési tervek elleni küzdelmet. Szavai szerint a világban zajló átrendeződés következménye az a népmozgás, amely Európát is elérte, ráadásul ez egybeesik “az iszlám legújabb világoffenzívájával” is.

Az EU azonban elhibázott bevándorlás- és külpolitikát folytat – mondta -, ráadásul ragaszkodik hibáihoz, így Európa ma egy olyan kontinens, amely nem védi, hanem kinyitja külső határait, ami újabb csábítást jelent népvándorló tömegeknek. “Amit eddig láttunk, csak a bemelegítés volt” – jelentette ki, utalva egy NATO-kutatóintézetben készült előrejelzésre, amely szerint 2020-ig 60 millió ember mozdul meg Afrikából, döntően Európa felé.

Az elhibázott brüsszeli politika következményének nevezte a rendszeres terrorcselekményeket, a közbiztonság drámai romlását és Európa demográfiai, vallási, kulturális arculatának megváltozását.

“Ez az, amitől meg akarjuk védeni magunkat, Magyarországot, Közép-Európát, és ha még lehet, az egész EU-t is” – mondta egyebek mellett parlamenti felszólalásában az MTI közleménye szerint.

*

Mindeközben Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki az ENSZ közgyűlésének 72. ülésszakán vesz részt New Yorkban, látogatása keretében amerikai zsidó szervezetek képviselőivel is találkozott.

Ameddig Magyarországot ez a kormány vezeti, addig az országban senkinek sem kell félnie, függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségi vagy vallási közösséghez tartozik – mondta a miniszter hétfőn az MTI-nek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytat Martin Hoffmannal, a helyi haszid zsidó közösség képviselőjével New Yorkban 2017. szeptember 18-án.

Szijjártó Péter közölte: az Európa előtt álló jelenlegi legnagyobb kihívás a biztonságra vonatkozik, hogy vajon az európai vezetők helyre tudják-e állítani a kontinens és az ott élő emberek biztonságát. Nyilvánvalóan a biztonsági kihívások még hangsúlyosabbak a nemzetiségi, illetve a vallási közösségek vonatkozásában, így az Európában élő zsidó közösségek számára is a legfontosabb kihívás – csakúgy, mint Európa egésze számára – a biztonságra vonatkozik – mutatott rá.

Kiemelte: éppen ezért arról biztosította az Egyesült Államokban élő zsidók szervezeteit, hogy a magyar kormány két dologban egészen biztosan nem ismer kompromisszumot. Az egyik Magyarország és a magyar emberek biztonsága: “nem ismerünk kompromisszumot abban a tekintetben, hogy megvédjük Magyarország és a magyar emberek biztonságát” – hangsúlyozta.

Mint mondta, Magyarország kormányának az a felelőssége, hogy ne engedjen Brüsszel nyomásának, hanem “teljes erejével és ésszerű döntéseivel, felelősségteljes politikájával védje meg Magyarországot, a magyar embereket és így a Magyarországon élő zsidó közösség tagjait is”.

Emellett “nem ismerünk kompromisszumot az antiszemitizmussal szemben meghirdetett zéró tolerancia vonatkozásában sem, ameddig ez a kormány vezeti Magyarországot, addig senkinek sem kell félnie függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségi vagy vallási közösséghez tartozik” – jelentette ki.

A külügyminiszter arról beszélt: Magyarország kormánya garantálja, hogy minden vallási közösséghez tartozó ember biztonságban érezheti magát az országban. A zéró tolerancia jegyében hirdettek harcot az antiszemitizmussal szemben, és “büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország kormánya azon európai kormányok közé tartozik”, amelyek a legtöbbet teszik az antiszemitizmussal szemben – mondta.

Szijjártó Péter felidézte: tájékoztatta a zsidó közösség tagjait, hogy a magyar kormány egy olyan egymilliárd forintos rekonstrukciós, újjáépítési program mellett döntött, amelynek keretében felújítják azokat a zsidó temetőket Magyarországon, amelyek esetében erre már nagyon régen került sor. Mindezt a vallási hagyományok és szabályok tiszteletben tartásával teszik – tette hozzá.

[popup][/popup]